Japanski vetar torta recept

Za tortu japanski vetar potrebno je:

Kore:
15 belanaca
30 kasika kristal secera
9 kasika prezli
15 kasika seckanih oraha
3 kasike sirceta
1 prasak za pecivo

Fil:
15 zumanaca
2 margarina
250 grama secera u prahu
8 kasika kristal secera
8 kasika gustina
0,5 l mleka
3 kesice slaga

Priprema:

Kore:
Mirkerom dobro umutiti 5 belanaca, nakon toga postepeno uz stalno mesanje dodati 10 kasika secera. Sada dodati 1/3 praska za pecivo i 1 kasiku sirceta pa kratko umutiti mikserom. Na kraju ubaciti 3 kasike prezli i 5 kasika seckanih oraha i lagano umutiti kasikom, da sneg od belanaca ne bi pao. Sipati u podmazan pleh (jos bolje ako se dole postavi papir za pecenje kolaca), i peci u zagrejanoj rerni da blago porumeni i pocne da se odvaja od pleha.
Na isti nacin ispeci jos dve kore (ukupno tri).

Fil:
I deo: Penasto umutiti 2 margarina, 250 grama secera u prahu i 7 zumanaca.

II deo: 8 zumanaca, 8 kasika secera i 8 kasika gustina skuvati u 0,5 l mleka.
Kada se ohladi sjediniti I i II deo fila i filovati jednu po jednu koru.

Na kraju, prema uputstvu za pripremu, umutiti slag i obuci tortu.
Ukrasiti po zelji, recimo mlevenim orasima i cokoladom, kao na slici.


JAPANSKI VETAR TORTA