Jagoda torta

Ovaj recept za tortu od jagoda pogodan je za mlade domacice i pocetnike jer ne zahteva posebno iskustvo i vestinu.

Priprema

Kora:
Umutiti mikserom 5 jaja, 5 kasika secera i 4 kasike brasna, tako sto cete prvo ulupati cvrst sneg od belanaca, zatim dodati zumanca, pa secer i na kraju brasno.
Sipati u podmazan pleh i ispeci u rerni.

Fil:
U 1,5 l mleka skuvati 3 pudinga od vanile sa 9 kasika secera. Ohladiti uz povremeno mesanje, da se ne bi uhvatila korica. Nakon toga posebno umutiti 80 grama slaga sa vodom pa sjediniti sa pudingom.

Ovaj fil naneti na koru a preko njega poredjati oko 500 gr jagoda.
Na kraju mikserom umutiti 120 gr slaga i njime prekriti tortu.

Tortu od jagoda mozete ukrasiti sa nekoliko krupnih jagoda koje ste prethodno malo umocili u secer.