Ruske modle

Reforma torta recept

Reforma torta
Reforma torta
Reforma torta spada u starije i dobro poznate torte. Danas mnoge iskusne domacice sa njom eksperimentisu i menjaju izvorni recept, dodajuci jos razne sastojke kako bi joj sto vise poboljsale izgled i ukus. U sustini reforma torta je verovatno najbolja bas takva kakvu su je izmislile jos nase bake.

Za pripremu reforme torte potrebno je:

Kora:
300 grama mlevenih oraha
300 grama kristal šecera
10 belanaca

Fil:
180 grama kristal šecera
30 grama crne cokolade
10 zumanaca
250 grama margarina ili putera

Priprema:

Mikserom ulupati cvrst sneg od belanaca. Kada je gotov, smanjiti jacinu miksera na najmanje pa polako dodavati i umutiti i secer. Iskljuciti mikser pa pazljivo kasikom u sneg umesati mlevene orahe. Smesu za koru sipati u podmazan pleh i peci koru 20-tak minuta na 200 stepeni. Moze se peci u cetvrtastom ili okruglom plehu u zavisnosti od toga da li zelimo da napravimo cetvrtastu ili okruglu tortu. Kada je pecena koru izvaditi iz pleha, prekriti je cistom krpom da ostane mekana i ostaviti je da se ohladi.

Kada se ohladi uz pomoc konca od toga napraviti 3 kore. Sece se dva puta horizontalno.

Za fil prvo otopiti cokoladu za kuvanje, zatim dodati secer i zumanca pa sve to prokuvati na pari. Kada se ohladi u cokoladnu smesu dodati penasto umucen margarin ili puter, pa fil dobro umutiti da postane homogena i glatka masa.

I to je sve sto nam je potrebno da formiramo reformu tortu. Fil podeliti na tri dela. Sada na tacnu za tortu staviti prvu koru te je premazati filom. Na to drugu koru, pa fil. I na kraju trecu koru i trecim delom fila premazati celu tortu, od gore i sa svih strana.

REFORMA TORTA